От полунощ влезе в сила смекчаване на ограничителните мерки в Австрия,

...
От полунощ влезе в сила смекчаване на ограничителните мерки в Австрия,
Коментари Харесай

Австрия премахна карантината за идващите от България

От среднощ влезе в сила смекчаване на ограничаващите ограничения в Австрия , които засягат пристигащите от България. Отпада карантината за жителите, в случай че те са имунизирани против COVID-19, в случай че имат негативен тест за ковид или доказателство, че са го преболедували през последните 6 месеца. Представените документи би трябвало да бъдат на немски или британски език.

Ако влизащите от България не разполагат с един от трите документа, е належащо в 24-часов период да си създадат PCR тест на място за лична сметка. Деца до 10 години няма да бъдат тествани. Остава в действие и условието за онлайн регистрацията на Pre-Travel-Clearance, която би трябвало да бъде направена най-рано 72 ч. преди пътуването.

Мерките против ковид бяха облекчени и в Италия . От днес вечерният час се редуцира с един час и към този момент е от 23:00 ч. до 05:00 ч. От 7 юни той ще бъде от 00:00 ч. до 05:00 ч., а от 21 юни се планува да бъде отмененен напълно. От 1 юни заведенията на закрито ще могат да сервират и след 18:00 ч., а от 22 май е позволено извършването на покупки в огромни търговски центрове през почивните дни. Тези облекчения важат за областите, които са жълти зони - т.е. за цяла Италия без област Вал д`Аоста, която е оранжева.

В други елементи по света обаче обстановката с пандемията остава сериозна. В Индия регистрираха максимален брой умряли за денонощие от началото на рецесията - 4529 души. Така смъртните случаи в страната, вследствие на COVID-19, към този момент са 283 248 души. Новозаразените са 389 851.

В Бразилия пък обявиха 75 445 нови случая за през последните 24 часа, както и 2513 умряли. Общият брой регистрирани инфектирани става 15,73 млн., а умрелите - 439 050. Така страната се подрежда на трето място по заболеваемост след Съединени американски щати и Индия, и на второ по смъртност след Щатите. Бразилските управляващи не помниха влизането в страната на пасажери от Индия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР